email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Catalogul mijloacelor fixe - cateva prevederi incitante din punct de vedere contabil

catalog mijloace fixeamortizare mijloace fixemijloace fixeactivnomenclator mijloace fixe
Aprobat prin H.G. nr. 2139/2004, catalogul cu duratele normate de functionare al mijloacelor fixe este un instrument de lucru deosebit de important pentru activitatea financiar-contabila.

Ca regula generala, actul normativ stabileste posibilitatea societatii sa aleaga o perioada normata de amortizare in interiorul unei valori minime sau a unei valori maxime.

De exemplu, in cadrul cladirilor, amortizarea acestora se va face in perioada 40-60 de ani, astfel incat persoanele cu atributii in administrarea societatii pot adopentrua o politica economica ce va aduce un profit anual mai mare sau mai mic in functie de durata amortizarii.

Catalog mijloace fixe si durate normale de amortizare. Descarca PDF >>

Mai putin cunoscute sunt prevederile din actul normativ cu privire la perioada de amortizare a unui activ imobilizat vandut dupa o anumita perioada de utilizare, denumit de noi bun second-hand.

In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii in functiune, durata normala de utilizare ramasa), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa.                  

In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normata de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent. Pentru a putea aplica aceasta prevedere ce poate veni in ajutorul unui contribuabil, se necesita, evident, cunoasterea istoricului activului tranzactionat.

Prin urmare, in contractele comerciale, partile ar trebui sa stabileasca dupa agrearea pretului si a conditiilor de plata si o scurta descriere a principalelor caracteristici pentru bunurile tranzactionate, eventual si copii de pe documente justificative.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
catalog mijloace fixeamortizare mijloace fixemijloace fixeactivnomenclator mijloace fixe


Data aparitiei: 24 Mai 2011

Votati articolul "Catalogul mijloacelor fixe - cateva prevederi incitante din punct de vedere contabil":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Balanta de verificare: cele mai frecvente 5 erori intalnite

    • Pe langa functia de control, balantele de verificare servesc si la identificarea erorilor formale de inregistrare care altereaza egalitatile ce trebuie sa existe intre totalurile diferitelor coloanelor si a corelatiilor dintre ele, asigurand astfel exactitatea datelor contabile. Erorile care provoaca lipsa de egalitate intre coloanele balantelor pot fi erori de inregistrare in evidenta sistematica, erori de pregatire a conturilor in vederea intocmirii balantei, erori de intocmire a ba...» citeste mai departe aici

  • Registrul de Evidenta Fiscala: cine are obligatia intocmirii, ce cuprinde si un studiu de caz practic

    • Reamintim contribuabililor inregistrati ca platitori de impozit pe profit ca sunt obligati sa intocmeasca Registrul de evidenta fiscala, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 870/2005 privind Registrul de evidenta fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. In plus, acesta poate fi intocmit atat in format fizic, eliberat de unitatile fiscale, cat si in format electronic. In continuare, veti afla ce intrebuie inscrise in REF, iar la final puteti consulta un studiu ...» citeste mai departe aici

  • Plata decont: monografie privind depasirea sumei aprobate pentru decontarea combustibilului

    • Cu privire la decontarea cheltuielilor de transport pentru salariati, intalnim adesea situatii in care suma cheltuita depaseste limita alocata. In urmatorul studiu de caz, vom analiza modul in care aceasta situatie este inregistrata in contabilitatea unei companii. Ne vom concentra asupra cazului in care un salariat, delegat la un alt punct de lucru, depaseste suma maxima alocata pentru decontarea combustibilului. Monografie plata decont: studiu de caz ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X